pixabay.com
Moskva

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da su nepotkrepljene tvrdnje poljskog premijera Mateuša Moraveckog o sajber-napadima sa teritorije Rusije na poljske političare.

– Nepotkrepljene optužbe protiv Rusije, u ovom slučaju navodni ‘sajber napad velikih razmera na poljske političare s ciljem destabilizacije države’ nažalost u samoj Varšavi se uzimaju zdravo za gotovo – saopšteno je iz ruskog MIP-a.

Naš sagovornik smatra da ruske diplomate smatraju da je „nesvrsishodno da se spekuliše o verzijama i tumačenjima toga kome je od koristi izjava Kačinskog koju je dao uoči samita EU u Briselu 24-25. juna ove godine. Kako podseća predstavnik ruskog Ministarstva, tamo su razgovarali o novoj strategiji EU za Rusiju pod nazivom „Otpor, obuzdavanje, uključivanje“. On ne isključuje mogućnost da su napadi povezani sa kongresom vladajuće stranke, koji je zakazan za početak jula.

MIP Rusije poziva poljsku stranu da se pridržava odluka koje su donete na platformama UN-a o međunarodnoj informacionoj bezbednosti o tome da je neophodno potkrepiti bilo kakve optužbe za organizovanje nezakonitih radnji u sajber-prostoru.

Ranije je lider vladajuće stranke u Poljskoj „Pravo i pravda“ Jaroslav Kačinski izjavio da su sajber-napadu bili izloženi poljski političari i zvaničnici. Pritom, poljski list „Viborča“ pisao je da se nije radilo o velikoj sajber-operaciji, te da razlog zbog koga su materijali iz poštanskog sandučeta šefa kancelarije premijera bili ugroženi nije bilo hakovanje.

1 COMMENT

  1. NEMOJ TE VI RUSI NISTA PRICATI. DOBRO ZNATE STA STE URADILI POLJACIMA. POBILI STE IM 20.000 HILJADA OFICIRA I MRZITE IH KAO ONI VAS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here