Facebook/Maria Zakharova
Marija Zaharova

Podizanje optužnice protiv predsednika samoproglašene republike Kosovo Hašima Tačija dokazuje neosnovanost takozvane kosovske državnosti, saopštila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

– Želela bih da skrenem pažnju da se osobe, koje su mnogo godina bile na čelu državnih institucija u Prištini, optužuju za najteže zločine. Upravo su ti kriminalni elementi doveli do organizovanja jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova 2008. godine, čija je nelegitimnost sasvim očigledna sa međunarodno-pravnog stanovišta – izjavila je Zaharova.

Ona je dodala da „su uvereni da sve osobe, koje su umešane u zločine, treba da stanu pred lice pravde i da budu zasluženo kažnjene.

Ranije je Specijalno tužilaštvo Međunarodnog suda za zločine na Kosovu u Hagu podiglo optužnicu protiv predsednika samoproglašene Republike Kosovo Hašima Tačija.

4 COMMENTS

  1. Zapad godinama podrzava Kosovo i njihovo rukovodstvo koje su cinili i cine sve sami ratni zlocinci i teroristi i sa istima su pregovarali i pozdravlajli se. Gnusno licemerje!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here