pixabay.com
Ilustracija

Moskva je odlučila da proširi spisak predstavnika EU kojima je zabranjen ulazak u Rusiju rukovodeći se principima reciprociteta i pariteta.

Na spisku su se našli rukovodioci pojedinih privatnih vojnih kompanija, kao i neki predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti u državama-članicama EU, koji imaju ličnu odgovornost za promovisanje antiruske politike i implementaciju mera koje krše zakonska prava ruskog stanovništva i medija, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je informisalo EU o ovom koraku i poslalo notu u predstavništvo EU u Rusiji.

Odluka o proširenju liste predstavnika zemalja članica EU kojima se zabranjuje ulazak u Rusiju je nastala zbog činjenice da Evropska unija i dalje vodi nepravednu, destruktivnu i besmislenu politiku jednostranih ograničenja prema Rusiji. Drugi razlog su diskriminatorske odluke koje ograničavaju prava ruskih građana i organizacija.

Moskva predlaže Briselu: Odreknite se sankcija koje vode u ćorsokak

Moskva takođe predlaže Briselu da se odrekne sankcija protiv Rusije i njenih saveznika koje očigledno vode u ćorsokak, izjavili su u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije.

„Predlažemo Briselu da posluša savete zdravorazumskih Evropljana koji pozivaju da se odrekne sankcija protiv Rusije i njenih saveznika koje podrivaju međunarodno pravo i vode u ćorsokak. To je važan preduslov za obnovu stabilnosti i bezbednosti na evroatlantskom prostoru, kao i za normalizaciju klime u međunarodnim odnosima“, navodi se u saopštenju na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here