EPA/Yuri Kochetkov
Vladimir Putin i Dmitrij Peskov

Ruske vlasti su duboko zabrinute zbog potencijalnog vojnog preuzimanja vlasti u Gabonu i pažljivo prate najnovija dešavanja u toj centralnoafričkoj zemlji, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“Ne bih donosio nikakve zaključke o situaciji u raznim afričkim zemljama, ali razvoj događaja u Gabonu je predmet duboke zabrinutosti i mi pažljivo pratimo ono što se tamo dešava”, rekao je Peskov na konferenciji za medije, prenosi TASS.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova navela je da Moskva očekuje da se situacija u Gabonu stabilizuje što je pre moguće.

“Moskva je zabrinuta zbog izveštaja o oštroj eskalaciji situacije u ovoj nama prijateljskoj afričkoj zemlji. Nastavljamo da pratimo situaciju, očekujemo da se uskoro stabilizuje”, rekla je Zaharova.

Grupa visokih vojnih oficira u Gabonu saopštila je jutros na nacionalnoj televiziji da je vojska preuzela vlast, nakon što je državno izborno telo objavilo da je predsednik Ali Bongo Ondimba osvojio treći mandat.

Saopštili su da su izborni rezultati poništeni, sve granice zatvorene do daljeg, kao i da su raspuštene državne institucije, preneo je Rojters.

Kasnije su naveli da se Ondimba nalazi u kućnom pritvoru.

4 COMMENTS

  1. Eh da, steta sto ste Prigozina i Vagner likvidirali. Sad ste kao zabrinuti zbog africke zemlje, a jutros vam masovno dronovski napad poprilicno ostetio nekoliko transportnih aviona. Brinite se vi o Rusiji.

  2. rUSIJU STIŽE NAJGORA KLETVA, ONA JEVREJSKA: DABOGDA IMALI PA NEMALI. HAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHA…PAMETI NISU NIKAD A SADA ĆE IZGUBITI SVE HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHA…..

  3. Radovan III i maki –midi Ust-Sluk od vas dvojice ,Pozdrav iz Istocnog Sarajeva –Kraljvina S R B I J A -Bato Bre

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here