commons.wikimedia(Oleg Tokarev
Moskva

Ruska Vlada uvela je zabranu drumskog transporta robe po teritoriji zemlje za kompanije iz zemalja koje su uvele transportna ograničenja protiv Rusije. Ukaz je potpisao premijer Mihail Mišustin.

Zabrana se odnosi na zemlje-članice Evropske unije, Veliku Britaniju, Norvešku i Ukrajinu.

Kako je precizirano u dokumentu, zabrana se uvodi kao odgovor na ograničenja koje su te zemlje uvele državljanima Rusije i ruskim pravnim licima u sferi međunarodnog drumskog transporta robe.

Ukaz stupa na snagu 10. oktobra i važiće do 31. decembra ove godine.

Vlada je takođe utvrdila spisak robe koja će biti izuzeta od sankcija – reč je o različitim vrstama hrane, lekovima, proizvodima od plastike.

Kako je saopštilo Ministarstvo saobraćaja Rusije. „i dalje će se isporučivati roba drumskim transportom iz neprijateljskih zemalja preko teritorije Rusije do krajnjih primalaca“.

„U tom cilju, roba iz stranih vozila pretovaraće se (ili će se zakačiti poluprikolica) na ruska i beloruska transportna sredstva u carinskim ispostavama na pograničnim područjima u Pskovskoj, Kalinjingradskoj, Lenjingradskoj i Murmanskoj oblasti, Republici Kareliji i Sankt Peterburgu“, pojašnjava se u dokumentu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here