pixabay.com

Ambasada Rusije u BiH saopštila je danas da pokušaji pojedinih političkih predstavnika bošnjačkog naroda da se neselektivno, “suprotno dejtonskoj proceduri konsenzusa”, pridruže nezakonitim antiruskim ograničenjima izazivaju žaljenje.

“Takvu servilnost prema Zapadu ne razumemo ne samo mi, već ni naši brojni sagovornici iz većine islamskih država”, objavila je ambasada Ruske federacije na Fejsbuku, prenosi RTRS.

Ambasada Rusije izrazila je razočarenje odlukom pojedinih članova predsedništva BiH o učešću na sastanku takozvane Krimske platforme, ocenjujući da je na taj način Sarajevo odustalo od svog prošlogodišnjeg stava da se ignoriše ovakav “sumnjivi skup”.

“Rusija je više puta naglašavala da je pitanje državne pripadnosti Krima zatvoreno. To pitanje je rešeno u potpunom skladu sa normama međunarodnog prava i voljom naroda tog poluostrva”, podseća se u saopštenju ruske ambasade u BiH i poručuje da nikakvi pokušaji praćeni glasnom propagandom ne mogu promeniti “svršeni čin”.

Stav određenih političara iz BiH koji se deklarišu kao antifašisti ruska ambasada ocenjuje kao nelogičan s obzirom da ti političari “ne vide nacističku komponentu u delovanju zvaničnog Kijeva”.

Ambasada naglašava da Rusija kao garant Dejtonskog mirovnog sporazuma nije zainteresovana za destabilizaciju BiH i da priče o takozvanom malignom uticaju Moskve raspiruje Zapad koji nastoji da BiH zadrži u “potlačenom položaju”.

5 COMMENTS

  1. Rusi su davno Bosnu izgubili. Jos 28.07.1914. Ovo malo sto Mile proba i onaj ambasadorcic je nebitno. Nato snage su stacionirane, na granici imaju bezubu Srbiju picoustog predsednika koji ne zna gde bi, na jugoistoku je Nato drzava Crna Gora i sa najduzm banana granicom je Nato drzava Hrvatska, kao i preko bare Nato drzava Italija.
    Rusi pucaju iz praznih pistolja. Ne mogu ni Ukrajinu iliti Kijevsku Rusiju da zauzmu. Gadjaju ih i na Krimu i po Moskvi….Rusi su male bebe za Zapad. Kad se brane – onda su lavovi, ali kad su agresori onda im treba dati cuclu.

    • Hahaha da nije smesno bio bi tuzan komentar.. ajde klekni i znas sta zapad od tebe ocekuje

  2. Čuj, Moskvu brine Bosna. Pa bijedo sirotinjska brinite se o svojim problemima kojih imate na pretek. Pa onaj mali žuti zlikovac nezna gdje mu je glava a gdje guzica .Lada tehnologija opet lupeta.

  3. Hahaha kakvi ste vi bolesni kompleksasi. Ajde sto imate komplekse od Srba ali sad i od Rusa.
    Stvarno ste bjednici. Kojem vi yo narodu pripadate, vi ste otpad od Srba. Boli kad se ujutro pogledate u ogledalo

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here