Foto: Tanjug/AP
Danil Medvedev

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u polufinale Australijan opena pošto je posle velikog preokreta savladao Kanađanina Feliksa Ože Aljasima sa 3:2. 

Medvedev je odigrao neverovatan meč u kojem je uspeo da se vrati posle 2:0, a posle meča, voditelj programa je pitao Medvedeva kako je uspeo da se vrati u meč kod meč lopte za Ože Aljasima.

– Nemam pojma! Ako govorimo o meč lopti, uspeo sam dobro da serviram. Dolazim sa mnogo odeće, sa 6 majci i patika, a sada je sve potpuno prazno. Eto kakav je bio meč.

Medvedev je objasnio kako je došlo do preokreta. Tako je istakao da se setio Novaka i onoga što bi on uradio u sličnoj situaciji, što je naišlo na neodovnje publike.

– Nisam igra najbolje. Feliks je igrao neverovatno, servirao neverovatno, napadao je sa svih strana. Nsisam znao šta da radim. Ovo mnogima neće da se svidi, ali rekao sam sebi “Šta bi Novak odigrao” – istakao je Medvedev na opšte negodovanje publike koja je ovu izjavu ispratila zvižducima.

Potom, Rus je dodao da je Novak veliki šampion uz Rafu i Rodžera i da se setio i njihove igre.

On je jedan od najvećih šampiona, ili Rafa ili Rodžer. Nateraću ga mnogo da adi, da se bori i da ga umorim za sledeći meč, da se bori do poslednjeg poena i urodilo je plodom.

Na kraju, prokomentarisao je i polufinale koje ga očekuje.

To je polufinale grend slema, čak i da sam u najgoroj formi, pokušaću da dam sve od sebe. Stefanos je težak protivnik. Već smo imali mnogo mečeva, mnogo teških duela. Poslednjih godina sam uspeo da igram dobro. Nadam se da ću se pojaviti i odigrati najbolji meč.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here