Može se i bez para!

0

Najbolji kad je najteže! Para nema, uprava razjedinjena i nemoćna, ali fudbaleri Partizanu u Nišu su funkcionisali kao švajcarski sat. Četiri gola u mreži protivnika, borbena i disciplinovana igra najbolja su pozivnica navijačima za predstojeću duel s Nefčijem u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
Partizan je u Nišu imao sve, raspoložene napadače, čvrstinu u veznom redu, probojnost po bokovima i kvalitetnu defanzivu u kojoj se još jednom istakao novajlija Branko Ilić. Pobeda je bitna i velika u ovom trenutku za crno-bele jer su je ostvarili protiv ekipe koja zna da igra fudbal, koja ima "glavu i rep" i nema sumnje da će Radnički pod komandom Dragoslava Stepanovića biti još bolji.
Popularni Stepi je želeo da se nadigrava s Partizanom, a ruku na srce nedostajalo mu je malo i sreće da utakmica krene nešto drugačijim smerom. Gol Grbića u prvom minutu i autogolg Đorđevića (kod rezultata 2:1 za crno-bele) u trenutku kad je Radnički bio u naletu uticali su da beogradski klub lakše na terenu ispolji gorenavedene činjenice.

Debitovao Marinković
Navijači Partizana su i na ovoj utakmici tražili od Nikolića da šansu ukaže Ismailu Beki Fofani, ali im on te želje nije uslišio. Zato je "debitovao" Nenad Marinković, koji je odigrao poslednjih 15 minuta i imao je jednu šansu da postigne debitantski gol u ovoj sezoni. Partizan u četvrtak igra protiv Nefčija, dok ga u nedelju očekuje prvi ovosezonski prvenstveni duel u Humskoj, a protivnik je Donji Srem.

 

Sudija našao krivca
Marko Nikolić je isključen u poluvremenu utakmice u Nišu. Ekipu je s klupe predvodio njegov pomoćnik Zvonko Varga.
– Došlo je do gužve i konflikta između igrača i službenih lica iz nepoznatih razloga – objašnjava Nikolić. – Intervenisao sam da ne bi bilo većih incidenata, ali je sudija je izgleda morao da nađe nekog krivca. Samo mi je saopšteno da ne mogu da sedim na klupi.

 

Volkov teže povređen?
Jedina loša vest iz tabora Partizana je povreda Vladimira Volkova, koji je u finišu prvog poluvremena ustupio mesto Nikoli Gulanu. Volkovu je prema prvim prognozama stradao primicač i nije mogao da se osloni na nogu kad je napuštao teren.
– Zabrinjava nas povreda Volkova – kaže Nikolić. – Primicač je u pitanju, nadam se da će biti spreman za Nefči. On je jak momak i veliki borac.
Problem za Partizan jeste taj što nema kvalitetna rešenja na poziciji levog beka. Gulan je prinudno rešenje, a tu je i mlađani Nemanja Petrović, koji odavno je nije odigrao ozbiljniju takmičarsku utakmicu.

– Raduje lep ambijent u Nišu, nedostajala je bolja podloga za kvalitetniju predstavu obe ekipe – rekao je trener crno-belih Marko Nikolić. – Raduje me što smo postigli gol u prvom minutu. Takođe, posao nam je olakšan izlaskom Pejčića, koji nam je pravio mnogo problema u uvodnim trenucima meča. Radnički se vratio u drugom poluvremenu, imali su dominaciju u skoku zahvaljujući Punoševcu i Ćulumu, ali je autogol presudio.
Najslabiji period meča crno-beli su imali od 45. do 63. minuta. Radnički je tada u kontinuitetu napadao i kad je Đorđević smanjio na 1:2 činilo se da predstoji uzbudljiva završnica. Ali, odlična akcija Grbića i Vulićevića i autogol Đorđevića vratili su Nikolićevu ekipu u željeni ritam.
– Utakmica je bila borbena i tvrda, sa dosta varnica. Mogu samo da čestitam igračima jer su ostvarili drugu pobedu na gostovanjima, uz sedam postignutih golova. Pokazali su timski duh, volju i zajedništvo. Što su spoljni faktori teži, oni se ponašaju sve bolje – zaključio je Nikolić.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here