Sportski direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda Mitar Mrkela najavio je odlaske tokom zimskog prelaznog roka kao i to da će oni biti nadomešteni.

Šampion Srbije je nadomak plasmana u nokaut fazu Lige Evrope posle sjajne predstave u Gentu (0:2) i sada im je potreban barem bod ili da Slovan ne pobedi u narednom kolu, kako bi i zvanično ušli u naredni deo takmičenja.

Stoga, u klubu razmišljaju i o novim akvizicijama, ali, pre svega, postavlja se pitanje i ko će napustiti tim? Prvi koji se našao na listi medija jeste Njegoš Petrović, jedan od junaka pobede na ,,Gelamko“ stadionu, za kojeg je, navodno, zainteresovan Anderleht.

– Ja to ne znam. Ali znam da će biti sigurno nekoliko odlazaka. I spremamo se za takav scenario. Planiramo da u zavisnosti od toga pojačamo ekipu. Upravo zbog toga smo sa obe noge na zemlji. Nemamo mnogo vremena za uživanje. To je prosto Crvena zvezda – rekao je Mrkela za ,,Mozzart sport“.

Nije Njegoš blistao tokom ove sezone, ali veruju u njega i stručni štab i sportski sektor.

– Sasvim je normalno da mlad igrač nema konstantnost. Njegoš Petrović je imao dobrih utakmica, zatim onih kada je bilo evidentno da je došlo do pada. Izuzetno mi drago zbog njega, jer verujem da može još mnogo da napreduje. On je odigrao nekoliko lepih mečeva u prvenstvu. Ko je želeo da vidi – video je da je bio dobar u vrlo zahtevnoj utakmici protiv Vojvodine. Tako je nastavio protiv Genta – istakao je Mrkela.

Poput Petrovića, Stanković koristi i druge mlade igrače koji su izdanci Zvezdine škole. Tako je Veljko Nikolić igrao kao starter, a sa klupe su u drugom poluvremenu ušli Strahinja Eraković, koji dobija sve više prilika, te Andrija Radulović, novi biser sa ,,Marakane“. Takođe, klub je bacio oko na Ričarda Odadu i Nikolu Stankovića iz filijale Grafičara.

– To je jako pozitivna stvar. Poslednjih godina ulažemo mnogo sredstava u Omladinsku školu i dobro je što iz nje izlazi mnogo kvalitetnih igrača. Sada je jedan od naših prioriteta došao na naplatu. Verujem da će taj trend biti nastavljen u narednom periodu. Planiramo da na zimske pripreme povedemo još mladih igrača iz Grafičara. Sigurno će biti prvom timu priključen Odada, kao i vezista rođen 2003. godine Nikola Stanković. Možda i još neki mladi igrač – otkrio je Mrkela.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here