Sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela, čestitao je svim igračima i stručno štabu novu titulu prvaka Srbije.

– Želeo bih da čestitam svima koji su učestvovali u osvajanju 31. titule, najpre igračima, a onda i stručnom štabu. Ove sezone imali smo dva stručnjaka na klupi, tako da treba čestitati Vladanu Milojeviću i njegovim saradnicima, ali i Dejanu Stankoviću i ljudima koji su u njegovom stručnom štabu. Naravno velike zasluge ima i rukovodstvo Crvene zvezde, ali i naši verni navijači bez kojih ova titula ne bi bila moguća. Sezonu smo započeli odlično, nismo imali većih oscilacija, a da bi se osvojio trofej potreban je upravo takav pristup. Verovali smo u osvajanje titule i imali smo igru koja nam je to samopouzdanje ulivala, izjavio je Mrkela za klupski sajt.

Dvomesečna pauza nije poremetila igrače.

– Postojao je strah zbog prekida prvenstva, naročito kada je postalo jasno da će pauza potrajati. Međutim mi smo kao klub uradili sve što je bilo do nas, kako bismo se na kvalitetan način pripremili za nastavak prvenstva. Od prvog dana igrači su dobili jasne instrukcije, učinili smo sve da im obezbedimo dobre uslove za rad u kućnoj varijanti i kasnije kada je to bilo moguće na stadionu u manjim grupama. Videli ste da se pauza nije mnogo osetila kad smo istrčali na teren protiv Rada.

Navijači će u subotu protiv Radnika imati priliku da sa igračima proslave titulu.

– Poznato je da su navijači neizostavni deo Crvene zvezde. Godinama unazad svedoci smo da je njihova podrška “gurala” fudbalere do najvećih uspeha. Navijači se konačno vraćaju na stadion, očekujemo veliku posetu u meču protiv Radnika. Nadam se da će zvezdaši doći da pozdrave šampione. Sa njihovom podrškom – ugođaj će biti potpun.

Pobedom u Inđiji crveno-beli su izborili polufinale Kupa Srbije, ali su ambicije u ovom takmičenju najveće.

– Trofej Kupa Srbije nedostajao je prethodnih sezona kako bismo bili u potpunosti zadovoljni. Osvajali smo prvenstva, ostvarili fantastične rezultate koji se nisu desili u poslednjih 25 godina, vratili smo Crvenu zvezde na evropsku scenu. Pred svaku sezonu postavljali smo cilj da osvojimo duplu krunu. To nam nije polazilo za rukom prethodnih godina, međutim sada je dobra prilika da to postignemo i učinićemo sve da sezonu završimo na najbolji mogući način.

O prelaznom roku još uvek ne može da kaže mnogo toga konkretnog.

– Teško je u ovom trenutku govoriti o prelaznom roku. Pratimo određene igrače za koje šef stručnog štaba Dejan Stanković misli da mogu da doprinesu kvalitetu ekipe. Sa druge strane što se tiče odlazaka njih će diktirati situacija koja je prouzrokavana korona virusom.

 

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime