Kosovo online

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova saopštilo je večeras da je srpska policija privela 10 pripadnika Кosovske policije, na prelazima Merdare, Jarinje, Bela zemlja i na granici između Hrvatske i Srbije, od kojih je, kako navode, petoro pušteno, dok je petoro zadržano.

Među zadržanim pripadnicima je i zamenik direktora Кosovske policije iz redova srpske zajednice Dejan Janković, koji je, kako navode, “priveden bez obrazloženja” i “upućen u Rašku”.

“Pozivamo srpske vlasti da hitno oslobode sve građane i pripadnike Кosovske policije privedene bez razloga i kao osvetu Кosovu. Tražimo i od svih međunarodnih faktora da najoštrije osude ovakvo ponašanje Srbije prema građanima Кosova”, navodi se u saopštenju kosovskog MUP-a.

Tvrde i da su danas “na meti” srpske policije bili i autobusi i automobili u kojima su bili građani Kosova, koji su “zaustavljani, oduzimana su im lična dokumenta i ispitivani”.

“To je bezobrazno kršenje Sporazuma o slobodi kretanja. Nakon jučerašnje pobede Кosova u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, gde je većinom glasova odobreno članstvo Кosova u ovoj organizaciji, Srbija je danas zlostavljala naše građane koji su putovali teritorijom Srbije”, dodaje se u saopštenju.

6 COMMENTS

  1. E pa Kurti 3 god kako je na vlasti krsi Briselski sporazum hapsi Srbe sa specijalnim jedinicama koje nemaju pravo da budu na Severu maltretira vrsi pretrese po lokalima batinanje bez ikakvih povoda paljenje srpskih kuca povratnika pljackej imovine sve najgore se radi Srbima da bi ih ocistili sa prostora Kosova. 10 mjeseci kako ne dozvoljava ulazak robe iz Srbije a Evropa cuti e sad kada su uhapse Albanci svi se digli na noge.. Bez kompromisa nema resenja i nikad nece ga biti. Uvek ce ostati zamrznuti konflikt i svakog momenta moze doci do velikog sukoba

  2. HAHAHAHAHAHA…SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here