EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Novak Đoković ostao je bez titule na Vimbldonu nakon poraza od Karlosa Alkarasa u finalu grend slem turnira.

Karlos Alkaras je sa 3-2 u setovima porazio Novaka Đokovića i osvojio Vimbldon po prvi put u svojoj karijeri.

Imao je Đoković šansu da osvoji osmu titulu na travi u Londonu, čime bi izjednačio rekord Rodžera Federera, ali nije uspeo.

Kako i zašto se to dogodilo, objasnio je trener Patrik Muratoglu:

– Imamo novog momka koji može da osvaja grend slemove i uzme nekoliko titula od Novaka Đokovića. Razlog zbog kojeg je Karlos pobedio u finalu Vimbldona je taj što se osećao slobodno da udara u važnim momentima, a Novak nije, zato je pobedio. Bila je to psihološka igra, obojica su bili napeti… Mislim, to je finale grend slema. Mora biti mentalna borba – objasnio je Muratoglu.

Dodatno se osvrnuo na to rekavši:

– Đoković je u taj-brejku drugog seta imao priliku da završi, odlučio se za bekhend i poslao je lopticu u mrežu. Mogao je tu da reši meč. Ali nije. Karlos je potom imao prednost u setovima, od 2-1, pa je imao dve brejk lopte na početku četvrtog. Novak je bio u lošoj stuaciji, ali Alkaras to nije iskoristio. Mislim da je Karlosu pomogla uloga autsajdera, razlog njegove pobede leži u tome zato što je on bio slobodan da posegne za svojim snažnim udarcima u velikim momentima, a Novak ne.

 

1 COMMENT

  1. Djokovic je svoj vlastiti psiholog pa potom zna tu i tamo da nadrlja. Samo dostignuca mu daju pravo. A mali Alkaraz vec sad ima psihologa na svojoj strani. Pa sad ovisi svaki mec i od psiholoske pripremnosti. Trebao bi i Nole jednog neutralnog “P” da mu sapne koju stvar sa strane! Tu sam. Psiholog se, u sportskom razmisljanju, ne kontaktira zbog slabosti vec zbog dodatne snage sto psihologija igre “misli” i tumacenja “tela” moze da pruzi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here