EPA-EFE/Matt Dunham
Žoze Murinjo

Fudbaleri Rome u derbiju osmog kola Serije A u nedelju gostuju ekipi Juventusa.

Biće to ozbiljan izazov za izabranike Žozea Murinja, koji posle sedam kola imaju 15 bodova.

Biće zanimljivo videti i duel dvojice iskusnih stručnjaka, Masimilijana Alegrija i Žozea Murinja, mada Portugalac ističe da ništa neće zavisiti od njih.

– Ovo nije utakmica nas dvojice. Igraju Juventus i Roma, kao što je u prošlosti to bilo recimo Mančester junajted i Juventus. Biće mi drago da ga pozdravim pre utakmice. Postoji uzajamni respekt među nama, susretali smo se mnogo puta na sastancima u UEFA. Ne mogu da kažem da smo veliki prijatelji, ali mi se kao osoba dopada. Imamo dobar odnos. Drago mi je da se Maks vratop jer je za trenera njegove klase bio predugo na odmoru – primetio je Murinjo.

Za Juventus će meč od velikog značaja, jer nisu startovali kako su očekivali, imaju svega 11 bodova.

Na pitanje, da li Juventus može da se vrati u trku za titulu, Murinjo je dao potvrdan odgovor.

– To je više pitanje za kolegu, ali mislim da mogu. Imaju veoma jak tim i uvek idu na osvajanje šampionata. Ne radi se samo o 11 standardnih igrača, već od 20 iskusnih fudbalera. I trener ima mnogo iskustva, Juve je uvek veliki kandidat – dodao je trener Rome.

S druge strane, Alegri je apostrofirao značaj odluke da bude dozvoljena popunjenost tribina do 75 odsto.

– Imaćemo 75 odsto popunjenog stadiona i to je još jedna dobra stvar. Konačno ću videti i novinare oči u oči, umesto putem video linka. Nadam se jakoj podršci navijača, veoma sam srećan zbog toga – dodao je Alegri.

Utakmica na “Alijanc” stadionu u Torinu igra se u nedelju 17. oktobra od 20.45.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here