EPA/Heiko Hahnestein
Nemački policajci (arhiva)

Među žrtvama ekstremno desničarskog terorističkog napada u nemačkom gradu Hanau nalazi se i jedan muškaraca poreklom iz Bosne i Hercegovine, objavili su nemački mediji.

Kako piše list “Der Tagesspiegel”, među ubijenima se nalazi i 20-godišnji muškarac poreklom iz Turske, 20-godišnjak poreklom iz BiH i konobarica rođena u Poljskoj.

Peter But, ministar unutrašnjih poslova nemačke savezne države Hesen, izjavio je da je ksenofobija motiv napadača koji je izveo ekstremno desničarski teroristički napad u gradu Hanauu. Potvrdio je da je u napadu smrtno stradalo devet, a ranjeno nekoliko osoba, od kojih jedna teže.

Istakao je da su prikupljene izjave očevidaca i video-snimci o napadu nakon čega je pronađeno telo 43-godišnjeg napadača i njegove 72-godišnje majke. Ministar But je kazao da je napadač Nemac koji je živio u gradu Hanau. Istakao je da je Ured federalnog tužioca pokrenuo istragu zbog sumnje na teroristički napad.

U oružanom napadu na dva ugostiteljska objekta u Hanauu smrtno je stradalo devet osoba.

Mnoge žrtve pucnjave su imigrantskog porekla, javili su danas nemački mediji pozivajući se na bezbednosne izvore.

Napadač Tobias R., ekstremno desničarski terorista, pronađen je mrtav u kući u operaciji koju je izveo tim specijalne policije. Napadač je posedovao dozvolu za lov, a kasnije je pronađeno i pismo i videoporuka koju je ostavio iza sebe.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here