Tanjug

Isa Mustafa, lider Demokratskog saeza Kosova, drugoplasirane stranke na prevremenim parlamentarnim izborima na kosovskoj teritoriji, najavio je večeras skori susret sa liderom prvoplasiranog Pokreta Samoopredeljenje, Aljbinom Kurtijem, kako bi, kako kaže, razgovarali i mogućnosti formiranja postizborne koalicije.

Nakon sto odsto prebrojanh redovnh glasačkiih lstiča, Pokret Samoopredeljenje vodi sa oko 5.000 glasova ispred DSK.

Mustafa je na svom fejsbuk profilu napisao da je DSK dobila široku podršku građana, a da su oni koji su „pogrešno upravljali zemljom“ na poteklim izborima kažnjeni.

„U vrlo bliskoj trci, 50:50, pobednici su, DSK ili (Samoopredeljenje) VV, a konačno će se to znati kada budu preobajni svi glasovi građana“, napisao je Mustafa.

Najavio je da će se za nekoliko dana sastati sa Kurtijem, kako bi „nastavili tamo gde smo stali pre početka izbornog procesa“.

Naveo je da će se zajedno sa kandidatkinjom DSK, Vjosom Osmani, narednih dana sastati sa predsednikom Pokreta Samoopredeljenja, Kurtijem sa kojim će razgovarati o mogućnosti formiranja postizborne koalicije.

„Nastavićemo tamo gde smo stali pre početka izbornog procesa, poštujući volju građana izraženu slobodnim glasanjem u demokratskom izbornom procesu, ali i interes DSK “, napisao je Mustafa.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime