Mustafa novi premijer Kosova?

0

Sva je prilika da će kategorički demantovana koalicija Tačijeve Demokratske partije Kosova i Demokratskog saveza Kosova Ise Mustafe za sastav nove vlade u Prištini ugledati svetlost dana. Takav epilog je očigledan sada, kada je dve nedelje nakon što se pojavila informacija da Mustafa pikira mesto premijera, on i zatražio da “u skladu sa zahtevima članstva svoje stranke” bude kandidat za mandatara za sastav nove vlade Kosova.
“Vesti” su već ranije pisale o ovakvoj verziji raspleta višemesečne institucionalne krize na Kosovu. Prema našim saznanjima, ideju na sto su stavili politički predstavnici Nemačke, pokušavajući da olabave koaliciju koju je DSK imao sa liderom Alijanse za budućnost Kosova Ramušom Haradinajom, a ovaj sa sobom bezuslovno vukao ultredesničarsko Samoopredeljenje. Sve zajedno nedovoljno da se formira većina u kosovskom parlamentu.
Ramuš na sve ovo kaže da se nije odrekao kandidature za premijera, a da sa međunarodnim faktorom ima nesuglasice samo o tome kako treba da izgleda vlada.
– Ja sam od svih njih najbolje pozicioniran, nisam se odrekao kandidature za premijera i oni koji žele da sprečavaju ovu kandidaturu biće gubitnici – rekao je Haradinaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here