commons.wikimedia/Krzysztof Dudzik

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa izjavio je da je pitanje razgraničenja sa Crnom Gorom urađeno i da neće biti preispitivanja sporazuma.

Mustafa je optužio odlazećeg premijera Ramuša Haradinaja da se protivio sporazumima koje je potom prihvatio bez promene. Takođe je dodao da su Alijansa za budućnost Kosova i Pokret Samoopredeljenje koristili nasilje, Molotovljeve koktele i suzavac da bi se suprotstavili ovom sporazumu.

– Mislio sam da je to pitanje rešeno od početka, jer je državna komisija tada imala rešenje, taj sporazum potpisan između Kosova i Crne Gore. Isti sporazum je ratifikovan i u Skupštini Kosova kada je Haradinaj bio premijer. Isto bez promene i jedne rečnice, samo što su oni zvanično uključili mišljenje komisije Bulićija i formalno izjavu – rekao je Mustafa.

On je naveo i da je sporazum potpisan u crnogorskom parlamentu pre nego što su dva predsednika dala izjavu i da je sada kasno da se takav proces preispita.

– Sporazum je ratifikovan u Skupštini Crne Gore, ali i u Skupštini Kosova. Ukoliko postoji spremnost Crne Gore da preispita to pitanje to je druga stvar. Ali, pravno gledano, sporazum je završen jer su ga dve skupštine ratifikovale – naveo je Mustafa.

Međutim, uveren je da je sporazum o razgraničenju pravičan i da Kosovo ne gubi nijedan kvadratni metar i da je granica postavljena tamo gde je ranije bila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here