Muzika u srce dira

D. Timarac - Vesti
0
D. Timarac
Prijatno popodne: Milorad Zlojutro (u čelu stola) s prijateljima i rodbinom

Po prelepom vremenu minule nedelje, na imanju Srpskog kulturnog kluba „Sveti Sava” u sidnejskom Hokston Parku održan je prvi ovogodišnji zimski piknik.

Veliki broj ljudi željnih druženja i dobrog provoda s prijateljima okupio se na ovoj manifestaciji posle jutarnjih liturgija u obližnjim srpskim crkvama.

– Živimo u vremenu kad se gotovo i ne isplati kod kuće pripremati nedeljni ručak i dočekivati goste. Pozovem prijatelje i rodbinu i dođemo zajedno ovde, a znamo već da uvek možemo očekivati kvalitetnu hranu i dobru muziku – rekao nam je Milorad Zlojutro, poreklom sa Kozare, koji je sa suprugom Snežom ovoga dana ugostio prijatelje i rodbinu u Hokston Parku, da svi zajedno u dobrom raspoloženju provedu prijatno popodne.

U sali Srpskog kulturnog kluba vladala je veoma prijatna atmosfera za koju su se pobrinuli lokalni muzičari Vladan Milovanović i Marija Ivanova, kao i specijalna gošća iz Republike Srpske Slavica Maksimović, koja je pesmom izmamila aplauze okupljenih.

Među gostima bio je Milan Anđelković, nezavisni kandidat iz srpske zajednice Sidneja, koji se na nedavnim izborima kandidovao za opštinski parlament Liverpula.
– Volim da dođem među svoje Srbe kad god je to moguće i kad organizuju neku od manifestacija. Prethodne večeri bio sam u Merikvilu gde je nastupao KUD “Svilen konac” koji je svojim igranjem starih igara sa dvorova u raskošnim starogradskim odelima i balskim haljinama oduševio publiku sa balkanskih prostora, kao i sve druge znatiželjnike koji su se zatekli tamo. Danas sam ovde u Hokston Parku i pričinjava mi zadovoljstvo što sam među svojim zemljacima sa kojima imam prisne odnose – rekao je Anđelković.

Dobro raspoloženje gostiju i izuzetno prijatan ambijent u sali izmamili su i osmehe zadovoljstva na licima članova uprave kluba, koji su se potrudili da sve bude po meri – od bogate trpeze, preko asortimana pića, do muzike iz zavičaja koja je nepogrešivo dirala u srce sve okupljene.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here