commons.wikimedia
Bečki aerodrom Švehat

Na bečkom aerodromu Švehat tokom ovog meseca otkriveno je 29 putnika koji su pokušali u Austriju da uđu uz falsifikovane PCR testove.

Preko Telegrama i Votsapa već mesecima postoje grupe sa više hiljade članova na kojima se nude falsifikovani PCR testovi ali i sertifikati o vakcinaciji za oko 100 evra.

Upravo zbog toga je Ministarstvo unutrašnjih poslova naložilo policiji sprovođenje akcije pojačanih kontrola sertifikata o vakcinaciji, izlečenju od Covid-19 i testova, kao i testova.
To policija čini po kafićima, restoranima, noćnim klubovima, ali i na graničnim prelazima, posebno na aerodromima.

Do sada je najviše falsifikovanih dokumenata pronađeno na aerodromu Švehat. Od 29 putnika koji su koristili falsifikovane testove 22 je došlo iz Tirane, među kojima i dva lica sa pasošem Srbije sa Kosova.

Protiv njih je podneta krivična prijava, i ujedno su vraćeni u domovinu. Oni su, kako navodi policija, priznali da su testove “kupili” preko interneta. Takođe, i kod jednog Sirijca koji je doputovao iz Grčke, kao i jednog Sirijca koji je u Austriji zatražio azil a doputovao je iz Osla, pronađeni su falsifikovani testovi.

Prema izveštaju policije, falsifikovani testovi pronađeni su i kod pet Rumuna koji su iz Londona sleteli na bečki aerodrom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here