Žarko Marković
Miroslav Lajčak

Portparol Evropske komisije Peter Stano izjavio je danas da su razgovori specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka, proteklog vikenda sa zvaničnicima u Beogradu i Prištini, bili fokusirani na to kako unaprediti implementaciju Ohridskog sporazuma.

“Ne postoji namera da se on zameni”, rekao je Stano novinarima u Briselu.

Naveo je da se razgovaralo o različitim predlozima i idejama od kojih su neki u pisanoj formi, uključujući i “moderan evropski predlog statuta Zajednice opština sa srpskom većinom (ZSO)”.

“Očekujemo brze akcije koje će pokazati da su obe strane posvećene nastavku procesa normalizacije, ispunjavanjem obaveza iz dijaloga o Sporazumu o putu ka normalizaciji, kao i svih prethodnih sporazuma bez preduslova ili odlaganja”, poručio je Stano.

Kazao je da su predstavnici Beograda i Prištine pozvani na sastanak, koji će biti održan na marginama Evropskog saveta kasnije ove nedelje.

2 COMMENTS

  1. Bolje da “moderan evropski pristup” pripremate za teritorije u kojima je većinsko stanovništvo muslimansko, jer kada vam budu doseljenici proglasili nezavisnost tih teritorija setićete se kako ste nepravedno i protiv-pravno mrcvarili Srbiju!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here