EPA
Vjosa Osmani

Vjosa Osmani kaže da na Kosovu ne može da bude Zajednica srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima ni u kojem obliku, prenosi Gazeta ekspres.

Potpredsednica Demokratskog saveza Kosova je, u intervjuu za “Juropijan Vestern Balkans” podsetila na odluku Ustavnog suda Kosova, koji je, navodi se, utvrdio niz kršenja u sporazumu potpisanom u vezi sa Zajednicom srpskih opština.

– Sporazum o Zajednici srpskih opština ukinuo je Ustavni sud Kosova 2015. godine. Ne možemo da pređemo preko onoga što je utvrdio Ustavni sud. Ako postoji jedna institucija za koju smo ustanovili tradiciju poštovanja odluka na Kosovu, onda je to taj sud. Nećemo da kršimo tu tradiciju. Mislim da bi to moglo oštetiti temelje države – poručila je Osmani.

Ona je naglasila da nikada neće postojati Zajednica srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima, jer bi, prema njenim rečima, takav instrument imao za cilj “da pretvori Kosovo u drugu Bosnu”.

– Ustavni sud je takođe utvrdio da ZSO može da se formira bez izvršnih ovlašćenja u skladu sa Ustavom. Da, može biti Zajednice bez izvršnih ovlašćenja. Ulažu se napori da Kosovo interno postane nefunkcionalna država i to će se pretvoriti u zamrznuti sukob u budućnosti. Ovo je, mislim, izuzetno opasna politika protiv koje se moramo apsolutno boriti – rekla je potpredsednica DSK, prenosi Kosovo onlajn.

17 COMMENTS

  1. Necete ni vi postojati kao zajednica…vraticete se tamo odakle ste i dosli….Kosovo i Metohija ce biti kad tad vraceni u pravni sistem Srbije….strpljivo cekamo vasu propast.

  2. Suprotno “Ustavu Kosova”? , a šta to? Mislite na nečiju izmišljotinu, nekakve opštine?
    Kosovo, niti je država niti će to ikada biti. Kosovo je Srpska pokrajina, i taj nekakav ustav na koji se pozivate je protivustavan države Srbije. Tako da to ne može biti nikada Bosna i Hercegovina niti tome slično, jer je BiH država a vi to niste. Vi ste privremena uprava okupatora iz Londona, a sve što je privremeno ima rok trajanja 😀

  3. na kosovu nemoze da bude druga albanska drzava pa da imate jos jednu ameriku pored seba amerika trazi kosovo da bi od njega napravila odskocnu dasku za pohod na istok jer nemacka francuska i engleska to nedozvoljavaju sa njihove teritorije jer znadu da bi oni bili target #1 ruskog odgovora na americki napad a za vas oni nemare jer pose ruskog odgovora kosovo nece biti sposobno za ljudski zivot vi istvare drzite vase glave u torbi

  4. Kerovi laju a karvani prolazu to vazi za ove klince stosejunacu ovde unasoj drzavi bice ravnopravni oni koji postuju drzavu ko svoj dom jer ovde seje mnogo krv istekao dok smo je oslobodili ot okupatora koj jos place za krv ko vampire nece nikada ama nikada okupator dase vrati dok smo mi ovde znate vrlo lepo kad ste potpisali kapitulaciju 99 u Kumanovo kraj vase ere!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here