pixabay.com

Na Kosovu je tokom ove godine pronađeno i uništeno oko 120.000 kilograma pokvarenog mesa, a prema podacima Agencije za hranu i veterinu (AHV) za prethodne tri godine, uništeno je 350.000 kilograma.

U selu Siga kod Peći, samo u jednom danu pronađeno je i oduzeto 3.200 kilograma mesa koje nije ispunjavalo uslove za korišćenje, a inspekcija se svakodnevno susreće sa ovom pojavom, piše Gazeta Ekspres.

Kosovska policija navodi da je pored mesa pronađena i koža životinja, kao i sedam glava krava i goveda bez identifikacionog broja.

Agencija za hranu i veterinu je potvrdila da meso ne ispunjava uslove za korišćenje, i da je ono bilo skladišteno u prostoriju na sobnoj temperaturi, iako bi trebalo da se skladišti na -18 stepeni.

List navodi da meso čini 20 procenata ukupne količine prehrambenih proizvoda koji se koriste na Kosovu i da se 40 miliona kilograma godišnji uveze.

Jedan od prvih slučajeva pronalaska velike količine mesa sumnjivog kvaliteta na Kosovu dogodio se prošle godine i kako su preneli mediji, dopremala ga je belgijska kompanija VEVIBA.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime