pixabay.com

Verovatno ste se barem jednom povezali na internet u tržnom centru ili hotelu, bilo iz poslovnih ili privatnih razloga, ne razmišljajući o tome ugrožava li to vaše privatne podatke.

Ali to spajanje nikako nije bezazleno. Danas je bežični internet prisutan svuda, u gotovo svim ugostiteljskim objektima, čak i u kafićima i restoranima u kojima često boravite. Dok čitate novine telefonom i ispijate prvu jutarnju kafu u baru – haker vas možda”posmatra”.

Hoteli mogu biti “opasni”, iako se prijava na Internet čini sigurnom i bezbednom. Mnoge kompanije koje se bave ovom temom, kao što su Kaspersky ili SensePost, već godinama ističu da javni Wi-Fi predstavlja “veliki sigurnosni rizik”.

1 COMMENT

  1. Prvo. Pijem tri kafe dnevno. Prvu, poslednju i nijednu više, i to isklučivo kod kuće, ujutru uz ratluk sa orasima. Drugo. Može da me hakuje slobodno ko hoće, jer nema šta da mi hakuje! Može samo da pročita ovakve komentare, koje ne krijem, kao i političke komentare, koje naravno iznosim sve sa adresom i imenom, bez vređanja i pretnji, tako da je hakovanje beskorisno! Treće. Imam 3 Gb svog interneta van kuće, što je više nego dovoljno za moje potrebe, jer mi se telefon nalazi u rancu, i koristim ga samo kada mi je iz nužde potreban, ili ponekad da odigram koju partiju on-line šaha, dok čekam suprugu petnaestak minuta! Izvolite. Slobodno me hakujte! Dušan. Mail imate!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here