youtube.com/N1
Milovan Drecun

Izjava predsednika Odbora za KiM u Skupštini Srbije Milovana Drecuna da je u Srbiji aktivna krupna mreža bugarskih obaveštajaca je apsurdna, izjavila je šefica bugarske diplomatije Jekaterina Zaharijeva.

– Na snimku koji se pojavio u medijima ja ne vidim bugarskog obaveštajca koji se bavi vrbovanjem srpskog oficira, tako da neka ne optužuju nekoga za ono za šta su sami krivi – navela je ona.

Prema njenim rečima, izjava Drecuna ne doprinosi razvoju bilateralnih odnosa Srbije i Bugarske.

– Bugarska je oduvek pomagala Srbiji po pitanju njene evropske perspektive. I sami znate da Bugarska po tom pitanju ima jak glas, samim tim, optužbe na ovaj račun nisu u skladu sa duhom tih odnosa koji postoje između naših zemalja – ocenila je.

Zaharijeva je dodala i da će ambasador Srbije u Bugarskoj najverovatnije biti pozvan u Ministarstvo inostranih poslova zbog ove izjave.

– Bugarska ne želi da deli savete. Međutim, Srbiji bi bolje bilo da se fokusira na to šta joj se dešava unutar zemlje, a ne da pokušava da određene stvari opravda pomoću svojih komšija – dodala je.

9 COMMENTS

  1. Zna drecun sta prica, ipak je on iz Surdulice, a svi znamo sta su bugari tamo radili! Agenda im je uvek ista djubrad bili djubrad i ostali!

  2. Бугараши много вам хвала на вашој помоћи. Ви сте кроз историју увек обожавали Српски народ. Сличне бајке можете сервирати Вучићу. Он верује и свашта.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here