EPA/Boris Pejović
Zdravko Krivokapić

Nosilac liste koalicije Za budućnost Crne Gore izjavio da se sa koalicionim partnerima priprema novi sporazum i da će u njemu na prvom mestu biti ukidanje takozvanog Zakona o slobodi veroispovesti.

– Želim da vam kažem da sada pripremamo drugi sporazum sa programom zakonodavnih reformi. Tu će na prvom mestu biti ukidanje takozvanog Zakona o slobodi veroispovesti. Na kraju krajeva, upravo je ovaj diskriminatorni zakon podstakao narod na borbu i zapalio plamen istine, koji je pobedio na izborima 30. avgusta – rekao je Krivokapić za ruski telegram-kanal „Nazigar“.

Govoreći o odnosu Crne Gore prema ostatku sveta, on je rekao da će buduća vlada uspostaviti dobre odnose sa svim zemljama sveta, uključujući i Rusiju.

“Odnosi su uvek bili takvi da smo pre 30 godina Ruse doživljavali kao najbliže ljude. Ali Đukanović je vodio politiku u duhu Tita i naši odnosi su počeli da se pogoršavaju. Zbog toga ću reći najvažnije: uspostavićemo dobre odnose sa svim zemljama svijeta, uključujući, naravno, i Rusiju. A trenutna situacija je apsurdna: zamislite da vi kao mala država uvodite sankcije protiv velike kao što je Rusija. Takve odluke se ne vode interesima građana, već nam se ‘spuštaju’ iz drugih, vrlo interesnih sfera”.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here