Na putevima stradalo 111 mladih zbog brze vožnje i alkohola

0

youtube.com
Poginulo je 111 , teško povređeno 832, a lakše 4.773 mladih do 27 godina
 

Prema podacima MUP-a, od 1. januara do 30. novembra u saobraćajnim udesima je mladih do 27 godina.

U saobraćajnim nezgodama koje su izazvali mladi do 27 godina u tom periodu, na putevima u Srbiji poginulo je 74 osoba, teško je povređeno 485, a lakše povrede u udesima koje su izazvali mladi zadobilo je 2.249 osoba.

Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda koje su izazvali mladi do 27 godina bili su neprilagođena brzina kretanja, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, kao i nedovoljno iskustvo u upravljanju vozilom, navodi se u dopisu MUP-a agenciji Beta.

Zbog učestalih saobraćajnih nesreća u kojima su mladi bili žrtve ili izazivači udesa, Radna grupa za brigu o mladim vozačima i učesnicima u saobraćaju usvojila je 3. decembra predlog prema kojem će mladima do 21 godine biti zabranjeno da voze automobile jače od 76 konjskih snaga.

Prema ranijim najavama, nacrt zakona o saobraćaju trebalo bi da bude prosleđen Ministarstvu unutrašnjih poslova, a ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović izrazila je očekivanje da će izmene biti usvojene po hitnom postupku i da će početi da važe od 1. januara 2015.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here