I. Duplevskaja
Lena Kovačević

Džez i pop pevačica Lena Kovačević, kojoj je muzika najveća ljubav, rešila je nedavno da se oproba i kao glumica. Njen filmski debi, je uloga u filmu “Nije loše biti čovek”, iza čijeg scenarija i režije stoji, njen tata, Dušan Kovačević. O svom filmskom angažmanu, muzici i nezaobilaznom korona virusu, ali i o tome kakvim ljudima se divi, ova šarmantna umetnica je podelila sa čitaocima “Vesti”.

Iako je odrasla pored oca režisera, Lena sebe nikada nije zamišljala kao glumicu. Trudio se njen kum pokojni glumac Bora Todorović da joj to mišljenje promeni, ali bez mnogo uspeha. Ipak, tata joj je nedavno dao ponudu koju nije mogla da odbije, da glumi sebe, pevačicu.

– Mislim da imamo čaroban materijal, kombinacija drame, komedije i horora, gde više?! Muzika koju je Bajaga napisao je divna i taj rad sa Bajagom i Lokijem u Zemunu na muzici za film je za mene fantastično važno. Muzika je toliko važan deo filma, jer je rađen nalik mjuziklu – kaže harizmatična pevačica.

Dodaje da je uživala na snimanju i u radu sa Gordanom Kičićem i Andrijom Miloševićem, s kojima joj je, reklo bi se, bilo itekako zabavno.

– Andrijine fore su nešto po čemu ću pamtiti snimanja. Kičić je isto sjajan, igra veliku muzičku zvezdu i našminkan je non stop. Smejali smo se do suza u pauzama. Postoji jedna posebno smešna scena u loži, u Kombank dvorani, ali ima još vremena. Ma stalno smo se smejali, ali pre svega vredno radili. Ta energija se verujem upisala u kadrove. Sigurna sam da će publika uživati.

Koliko god delovala zadovoljno svojom prvom glumačkom ulogom i kako se snašla u njoj, Lena neće menjati profesiju.

– U filmu imam ulogu muzičarke i sa tom ulogom znam šta ću, a ostalo zaista nije za mene.

Pronalazi, kako kaže, uzore u ljudima, koji su umeli da budu svoji i da nekako odole trendu poistovećivanja, ljudima koji su nosili sopstvenu energiju i priču, kao recimo Milena Dravić.

– Od velikih dama sa domaće scene, Milena je za mene svetska zvezda, kombinacija velikog dara i ogromne ljubavi za sve. Mnogo je lepo što je bila deo naše kuće i što je deo moje porodice. Vezani smo puno za Milenu i Dragana Eto danas zaista mislim na njih – ističe jedna od najlepših žena na našoj estradi, o kojoj nije želela da komentariše u negativnom kontekstu. Lepo kućno vaspitanje joj to ne dozvoljava kao i želja da ne bude deo ikakvih skandala. Retkost, zar ne? Baš kao i njen raskošni glas i talenat.

Situacija je ozbiljna, ostanite kod kuće

Korona virus je postao deo naše svakodnevnice, pa je bilo nemoguće izbeći tu temu s Lenom i ne pitati je kako ona doživljava celu situaciju.

– Oko nas je zaista puno razloga za shvatanje situacije ozbiljno i mislim da treba da šaljemo poruku da se ostane kod kuće, ne iz preventivnih razloga već iz želje da cela situacija traje što kraće. Ono što je sada najmanja briga jeste kako da provedemo vreme, već gde da ga provodimo. Zaista treba da ga provodimo u izolaciji, u kući. To je ono što svi na svetu koji se bave i imaju iskustva sa pandemijama savetuju – kategorična je umetnica.

Kad je u kući, ne muči je pitanje, kao mnoge, šta sada raditi. Voli da čita, da sluša muziku (od Vivaldija do Zdravka Čolića), da se druži s decom i radi zadatke s njima.

– Uživam i u prolećnom sređivanju i sređivanju knjiga, magazina, kozmetike, za šta  doduše nisam mislila da ću imati baš toliko vremena – dodaje Lena.

Živim svoju strast

Majka, supruga, domaćica, svestrana muzičarka. Trudi se da balansira stvari, tako da je svakodnevne obaveze poput recimo kuvanja odavno ušemila.

– Prioritet mi je naravno porodica, jer sam njima najpotrebnija, kao i oni meni. A velika je stvar kad možete da živite svoju strast i da za to imate podršku. Za to sam im beskrajno zahvalna.

Prekinuta turneja

Nedavni nastup u Narodnom muzeju predstavlja početak Lenine velike turneje, koja je prekinuta uvođenjem vanrednog stanja. Ona ih ipak planira i dalje.

– Čeka nas osam koncerata u Srbiji i region, koje smo odložili zbog ove situacije. Planiram nastupe i Bože zdravlja nastavak turneje, ali trenutno je teško o tome pričati i zamisliti putovanja. Nadam se da će uskoro biti sve u redu i da ću moći da se družim sa publikom i sa mojim muzičarima na sceni.

Volim Holandiju

U Holandiji je nedavno objavljena njena pesma “Café” za Forecast Records u obradi DJ Boliera i našeg dua Divolly and Markward. Bez obrzira na to, Lena inače mnogo voli zemlju lala, vetrenjača i visokih ljudi u kojoj ima puno prijatelja i gde voli da nastupa. Poslednji nastup u toj zemlji bio je u Amsterdamu, ne tako davno, 18. januara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here