Unsplash
Ilustracija

Potraga za kupaćim kostimom može da bude iscrpljujuća. Često se dešava da naletimo na model koji nam se vizuelno dopada, ali nam ne stoji ili nam je, pak, neudoban. Modni stručnjaci su ponudili par saveta koji vam, itekako, mogu pomoći pri odabiru kostima.

Jedna od stvari na koju bi posebno trebalo da obratite pažnju su bretele. Najpraktičnije su široke koje se neće urezati u kožu, a isto važi i za bikinije koji se vežu oko vrata. Ovaj savet posebno se odnosi na osobe s većim grudima, kažu. Takođe, ukoliko birate kupaće kostime, napravljene od krutog i teškog materijala to i nije sasvim preporučljivo. Oni mogu veoma lako da se “urežu” u mekani deo kože, te nas mogu nažuljati.

Modeli bikinija koji imaju žicu, kao kod grudnjaka, imaju veliku prednost u odnosu na druge, jer pružaju potporu, Kad su u pitanju veličine, mnogi brendovi nude mogućnost kupovine različitog broja donjeg i gornjeg dela. Kupovina donjeg dela posebno je praktična kad ima podesive trake koje se mogu prilagoditi svakom obliku tela, bez “urezivanja” na bokovima.

Stručnjaci za Glamour poručuju da se ne treba bojati donjeg dela bikinija s visokim izrezom koji podseća na stil osamdesetih. Takvi modeli izdužuju figuru, pa su odličan izbor za plažu. Birajte one brendove za čije veličine znate kako se kreću i, naravno, dobro pročitajte i “sitna slova”, odnosno pravila koja važe za održavanje kupaćih kostima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here