EPA

Vimbldon koji važi za najprestižniji teniski turnir već dve godine ne blista istim sjajem kao godinama ranije, a ove godine naneli su veliku mrlju zabranivši učešće ruskih i beloruskih tenisera. Promene su morale da uslede, a odgovorni čovek zbog kog su Rusi izostavljeni sa turnira, Ijan Hjuit, predsednik „Al Ingland kluba“ dobio je otkaz.

„Al Ingland klub“ u sklopu kog se održava Vimbldon nije zadovoljan organizacijom turnira u prethodne dve godine.

Najpre 2021. godine Vimbldon nije mogao da se igra zbog pandemije koronavirusa, a ove godine teniseri nisu dobijali bodove zbog odluke da ne dozvole učešće ruskim i beloruskim predstavnicima.

U klubu je nastalo komešanje i tražila se promena, a počelo je smenjivanjem prvog čoveka Ijana Hjuita. Dosadašnji predsedik obavljaće tu funkciju sa zamenikom do naredne godine, a onda i definitvno odlazi iz kluba.

Hjuit je na čelu kluba tri godine, ali je presudan bio trenutak kada se na prestižnom turniru nisu dobijali bodovi, a sve se to dogodilo zbog odluke da Rusi dobiju zabranu.

„Al Ingland klub“ smatra da su posledice koje su usledile posle te zabrane ponižavajuće za Vimbldon i da se dogodio presedan koji najprestižniji turnir ne pamti.

Iako su na početku verovali da će svet da podrži odluku da Rusi ne igraju, kasnije su okarakterisani kao arogantni, a klub je postao središte diskriminacije.

Kada su shvatili kakve su posledice očigledno su Britanci morali nekako da probaju da se iskupe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here