EPA/Andrej Vučić

Letonski predsednik Edgars Rinkevičs smatra da neuspeh Evrope da integriše Zapadni Balkan povećava uticaj Rusije u regionu, prenosi Blumberg.

„Mi smo veoma jasno rekli zemljama koje žele da uđu u EU da će im EU odgovoriti ako urade svoj deo posla“, rekao je Rinkevič o zemljama Zapadnog Balkana.

„Ne treba da se iznenadimo ako vidimo više proruskih demonstracija, akcija, glasanja u međunarodnim organizacijama ili podrške“, dodao je on.

Kako navodi agencija, zemlje na periferiji EU nezadovoljne su sporim tempom pregovora o pristupanju EU. Rastuće tenzije između Beograda i Prištine, etnička podela u Bosni i Hercegovini postali su problemi za EU, piše Blumberg.

Evropska komisija je 8. novembra preporučila da Savet EU započne pregovore sa Bosnom i Hercegovinom, Moldavijom i Ukrajinom o prijemu u zajednicu, kao i da Gruziji dodeli status kandidata za pristupanje.

3 COMMENTS

  1. Samo vi ostavite Srbiju i srpsku teritoriju nama a svakako ste zastranili i neodlučne Srbe okrenuli protiv ulaska u vašu EU , sada je 76% Srba i ostalih žitelja Srbije protiv….. a šta mi imamo zajedničko sa Germanima,Saksoncima,Galima,Suomi, Gotima i ostalim mešancima i novim Transformersima ? Imamo samo infekciju i pandemiju nemorala i seksualnu izopačenost …… normalno da se držimo svog roda ! Zaobiđite nas !!!

  2. ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here