EPA-EFE/SERGEI KHOLODILIN/BelTA
Delegacija Rusije na pregovorima sa predstavnicima Ukrajine

“Pregovori Rusije i Ukrajine trajali su oko pet sati, tokom kojih je detaljno razgovarano o svim tačkama dnevnog reda”, saopštio je predstavnik Rusije na pregovorima Vladimir Medinski.

Kako se navodi, na pregovorima su pronađene tačke po kojima se mogu predviđati zajedničke pozicije.

Rusija i Ukrajina su se dogovorili da nastave pregovarački proces, sledeći sastanak će biti održan u narednim danima, rekao je Medinski.

On je rekao je da su se dve strane dogovorile da razgovori budu nastavljeni.

– Najvažnije je da smo se dogovorili da nastavimo pregovarački proces. Postigli smo dogovor da sledeći sastanak bude održan narednih dana na poljsko-beloruskoj granici – rekao je Medinski novinarima nakon završetka današnjih pregovora koji su trajali pet sati.

Objasnio je da će se do tada obe delegacije konsultovati o pregovaračkim pozicijama sa rukovodstvima svojih zemalja.

Drugi predstavnik Rusije u ruskoj delegaciji Leonid Slucki saopštio je nakon razgovora da postoji nada da će razgovori imati pozitivan epilog.

– Da nije tako, posao (pregovori) se ne bi nastavljao – rekao je on, dodavši da su sada potrebne konsultacije u Moskvi i Kijevu.

– Važno je da strane jedna drugu čuju. To je glavni rezultat pregovora – rekao je Slucki novinarima.

– Ukrajinska delegacija je bila spremna da sasluša i učestvuje u najdetaljnijem razgovoru o pitanjima koji stoje na dnevnom redu – dodao je on.

Savetnik šefa Kancelarije predsednika Ukrajine Mihail Podoljak rekao je da su strane odredile prioritetne teme o kojima su iznele konkretna rešenja.

On je u objavi na društvenim mrežama rekao da su pregovori teški.

– Međutim, bez ikakvih obaveznih ultimatuma. Nažalost, ruska strana je i dalje izuzetno pristrasna u svojim destruktivnim procesima -dodao je Mihail Podoljak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here