EPA-EFE/Yoan Valat

Rafael Nadal je posle osvajanja rekordne 22. grend slem titule otkrio da ne brine ukoliko ga Novak Đoković prestigne, a i sam veruje da to lako može da se dogodi.

Nadalov trijumf u Parizu je istorijski ne samo iz aspekta što je to 14. titula na Otvorenom prvenstvu Francuske već je i 22. sa grend slema, čime je dalje ostavio iza sebe Novaka Đokovića i Rodžera Federera koji imaju po 20. Ipak, Španac tvrdi da ga ta brojka ne zanima i da se ne brine da li će ga Đoković prestići.

– To nije nešto čime sam opsednut i nije nešto što može da mi promeni način razmišljanja. Iskreno, baš me briga ako Novak osvoji 23, a ja ostanem na 22 titule. To uopšte neće uticati na moju sreću, ni jedan procenat – rekao je Nadal za CNN.

Iako deluje da je pred Novakov težak zadatak i da će morati ozbiljno da se namuči kako bi stigao Nadala, španski as to ne misli već veruje da je taj broj dostižan. Međutim, s druge strane sigurniji je u svoj rekord od 14 trofeja na Rolan Garosu za koji veruje da je govoto nemoguće nadmašiti ga.

– Oduvek sam sebe smatrao normalnim likom, tako da ako sam ja to uspeo, verujem da može i neko drugi. Jasno je da je rekord od 22 slema nešto što je moguće da neko nadmaši. Siguran sam da će se to desiti. S druge strane, 14 titula na Rolan Garosu… To je baš teško – istakao je Nadal.

Bivši broj jedan i dalje tvrdi da nije siguran kako će Miler-Vajsova bolest uticati na nastavak njegove karijere zbog velikih bolova u stopalu, ali i dalje ne razmišlja o penziji.

– Nikada mi nije bilo na umu da posle ovog turnira odem u penziju, ali, naravno, postoji ta mogućnost ako se situacija ne popravi. Ne znamo šta može da se desi – objasnio je Nadal.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here