Španski teniser Rafael Nadal proslavlja desetogodišnjicu sponzorstva sa proizvođačem luksuznih satova Richard Mille novim satom koji vredi 881.000 evra. 

Pre 10 godina Nadal se pojavio na Rolan Garosu, najvažnijem turniru u njegovoj karijeri, noseći sat francuskog giganta.

Partnerstvo sada traje već deceniju i zato će slavni teniser na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Francuske nositi novi RM 27-04 Tourbillon, koji je teži samo 30 grama, vredi 881.000 evra i biće proizveden u limitiranoj seriji od samo 50 komada.

Sat je inspirisan žicama teniskog reketa i napravljen je od titanijuma, aluminijuma, vanadijuma i zlata, a inspirisan je žicama teniskog reketa.

– Kada sam na terenu, Richard Mille i ja imamo jedan vrlo jasan cilj: da budemo sigurni da je svaki komad izuzetno lagan i da savršeno pristaje mom zglobu. Ove dve karakteristike su od suštinskog značaja, timovi su to uspeli da obezbede dok su stvarali satove koji su neverovatno otporni, jer su u tenisu pokreti ruku i zglobova vrlo eksplozivni – rekao je Nadal.

Zanimljivo, prethodni modeli bili su mu, “RM 27-03 Rafael Nadal” od 725.000 evra, RM27-02, koji je vredan 775.000 dolara, dok je na Rolan Garosu 2010. i 2013. nosio primerke od 525.000 i 690.000 dolara.

Vrhunski teniseri imaju sponzorstva sa najpoznatijim kompanijama za proizvodnju satova, pa tako Federer reklamira Roleks, Novak Đoković Seiko, a Rafael Nadal marku “Richard Mille”.

Poređenja radi, Đoković vrlo često nosi Seikov model vredan ok 6.100 evra.

Španski teniser će sa novim satom na ruci pokušati da podigne “Kup Musketara” po 13. put u karijeri i tako se izjednači sa Rodžerom Federerom po broju Gren slem trofeja – 20.

1 COMMENT

  1. Zašto toliko pišete o satovima tenisera?Đoković,Nadal i Federer dobili su od sponzora po 100miliona dolara i šta je njima problem da kupe najkvalitetnije satove i od 2 ili 5 miliona dolara?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here