Rafael Nadal će narednih dana biti zvezda turnira u Barseloni.

Španac je prvi nosilac takmičenja serije ATP 500 koji je osvajao čak 11 puta.

Rafa će na teren u drugom kolu najverovatnije u sredu 21. aprila kada će se sastati sa Iljom Ivaškom iz Belorusije.

Uoči starta na ovom turniru, treći igrač sveta je otkrio dokle planira da igra na vrhunskom nivou.

– Ne možete da predvidite šta će se dogoditi. Naravno da ne planiram da igram do 45. godine iako se trudim da uradim uvek ono što je moguće i želim to što duže da radim. Jednog dana doći ću u tu tačku kada neću moći da nastavim. Za sada, srećan sam ovim što radim. Uživam u igri i nadam se da ću imati šansu da igram bar još nekoliko narednih godina – rekao je Nadal.

Teniser sa Majorke je dodao da ima nameru da u ostatku karijere maksimalno uživa u onom što radi.

– Želim da nastavim da radim ovo što volim, ali i da postignem što je više moguće. Zadovoljan sam karijerom do sada. Bio sam i godinama pre ove, ali ne mislim time da se demotivišem. Nisam frustriran ako izgubim na nekom turniru, pokušavam stvarima da pristupim na drugačiji način. Znam da su neke brojke neverovatne i da nisam o njima ni mogao da sanjam, ali nisam imao mnogo vremena ni da razmišljam o tome – priznao je Rafa.

On kaže da ima vremena za podrobnu analizu.

– Nadam se da ću na kraju karijere, kad prestanem da igram, biti vremena da analiziram sve. Sada sam samo fokusiran na ovo što radim. Tenis ide brzo, imamo mnogo turnira. Samo u ovom delu sezone na šljaci igram u Monte Karlu, Barseloni, verovatno Madridu i Rimu, pa Rolan Garosu. Nema mnogo vremena za uživanje i razmišljanje o svemu, osvojio sam ovo ili ono. Imao sam uspeha do sada, ali ovo je nova sezona. Jedino što mogu jeste da igram i treniram i da stavim sebe u poziciju da mogu da se takmičim – zaključio je španski teniser.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here