Tanjug/AP
Novak Đoković i Rafael Nadal

Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala, otkrio je koga je trinaestostrukom šampionu Rolan Garosa lakše da pobedi na šljaci – Rodžera Federera ili Novaka Đokovića.

Nadal je na Rolan Garosu debitovao kao tinejdžer 2005. godine, a od tada je osvojio rekordnih 13 titula – više nego iko ikada na jednom grend slemu.

Da bi došao do 13 od svojih 20 Grend slem titula, Rafa je morao da se bori sa dvojicom od trojice najboljih tenisera svih vremena – Đokovićem i Federerom.

U intervjuu sa bivšom teniserkom Danijelom Hantuhovom, dugogodišnji Nadalov trener je otkrio da je Švajcarca bilo lakše pobediti na šljaci nego Srbina.

– Federeru smo mogli da napadamo bekhend, jer je kroz karijeru ponekad imao problema sa tim udarcem. Protiv Đokovića nikada nismo znali šta može da se desi – izjavio je Toni Nadal.

Rafa je, uz ludačku radnu etiku i upustva svog strica, osvojio više titula na Otvorenom prvenstvu Francuske nego što je iko mislio da će.

– Još kada je bio samo dečak, mislio sam da će postati izuzetan igrač, ali nikad nisam verovao da će tamo osvojiti čak 13 titula – prisetio se trenutni strateg Feliksa Ože-Alijasima.

Pred ovogodišnje izdanje turnira podignuta je i statua u Rafinu čast.

– Za njega je to bio veoma poseban trenutak – istakao je Toni.

1 COMMENT

  1. Tenis za mene nije nikada bio sport i nikada ga nebi ni gledao da se nije pojavio Novak.Tako je i sada tenis volim da gledam kada igra Novak,a mrzim tenis samo kada Novak gubi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here