Tanjug/AP
Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal novi je šampion Australijan opena pošto je u velikom finalu, posle preokreta savladao ruskog tenisera Danila Medvedeva sa 3:2 (6:2, 7:6, 4:6, 4:6, 4:6) i tako došao do svoje 21. grend slem titule. 

Kako Novak Đoković nije bio u situaciji da brani titulu zbog odbijanja vize, Nadal je njegov izostanak iskoristio na najbolji mogući način. Tako se osvajanjem 21. grend slema u karijeri osamostalio na prvom mestu liste osvajača grend slem titula i ostavio iza sebe Novaka Đokovića i Rodžera Federera koji imaju po 20.

Posle meča, Nadal je bio oduševljen pobedom.

– Dobro veče, pre svega, težak je trenutak za Danila. Bio sam u ovoj poziciji nekoliko puta. Ali, nemam sumnje da ćeš ti ovaj trofej par puta podići u svojoj karoijeri. želim da čestitam tebi i tvojoj porodici. Ovo je bio jedan od najemotivnijih mečleva u mojoj karijeri. Želim ti sve najbolje – rekao je Nadal i dodao:

-Pre mesec dana nisam znao hoću li doći ovde da igram tenis, a sada sam ovde sa vama. Hvala vam za svu ljubav i podršku. Bez sumnje, ovo je jedna od mnajemotivnijih pobeda u mojoj karijeri. To će ostati u mom srcu do kraja života – zaključio je Nadal.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here