Foto: EPA/YOAN VALAT
Rafael Nadal

Španac Rafael Nadal se u sredu prvi put pojavio u javnosti nakon što je proteklog vikenda na Instagramu obelodanio da je imao medicinski tretman na stopalu leve noge.

Šesti igrač sveta izašao je pred novinare u svojoj Akademiji i pojasnio da je plan bio da učestvuje na Vimbldonu, Olimpijskim igrama i US openu.

Nadal je poslednji put na terenu bio u Vašingtonu, a pauziraće do kraja godine.

– Dobro sam, malo boli stopalo. Ovo je period koji je komplikovan na ličnom i profesionalnom nivou, ali, iskreno, s iluzijom poboljšanja i suočavanja sa procesom koji će u nekom trenutku biti težak i bolan, ali kroz koji moram da prođem da bih se vratio u poziciju da se borim za ono što želim. Odlučan sam u tome – rekao je Nadal.

Rafa je u karijeri osvojio 20 grend slem titula i na večnoj listi deli prvo mesto sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom.

– Scenario je bio da igram na Vimbldonu, Olimpijskim igrama ili US openu. U scenariju nije bilo da danas hramljem. Morate da se prilagodite i prihvatite stvari kakve dolaze. Imao sam fantastična dostignuća, veća nego što sam ikada mogao da sanjam, ali i komplikovanih trenutaka zbog povreda. U okviru onog što je moguće, uvek sam nalazio način da napredujem. Stvari su sve komplikovanije jer sat otkucava, ali pozitivan sam i srećan zbog svega što sam uradio – naglasio je Nadal.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here