Foto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal se prvi put oglasio o situaciji kroz koju je prošao najbolji igrač sveta Novak Đoković.

Đoković je dospeo na metu kritičara zbog organizacije Adrija tura u Beogradu i Zadru, nakon kojeg se nekoliko osoba, uključujući Novaka i njegovu suprugu Jelenu, zarazilo koronavirusom.

– Mislim da većina igrača svetu i ljudima želi samo najbolje. Naravno da je bila greška organizovati turnir u Srbiji i Hrvatskoj, ali greške su normalne kada se suočavate sa situacijom sa kojom se nikada ranije niste suočili – izjavio je Nadal.

Španac veruje da će Adrija tur da posluži kao primer iz kojeg će teniski svet nešto da nauči.

– Igrači moraju da donose odluke i ja ne kažem da su moje ispravne. Svaka odluka može da bude pogrešna ili ispravna. Nalazimo se u nepredvidivoj situaciji. Stvarno se nadam da će ljudi naučiti na primeru Adrija tura i da ćemo nastaviti dalje na najispravniji mogući način – dodao je Nadal.

On je objasnio zašto je odustao od US opena.

– Srce mi kaže da sada nije trenutak za duga međunarodna putovanja, kada ne znamo šta može, a šta ne može da se desi. Moja odluka je da ostanem kod kuće u Maljorki gde je situacija (sa koronavirusom) dobra, gde deluje da je sve pod kontrolom, i da sačekam neku narednu priliku – podvukao je 34-godišnji Nadal.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here