EPA/Kieran Galvin
Rafael Nadal

Rafael Nadal se povukao sa Vimbldona.

Španski teniser neće u petak igrati polufinale Vimbldona. Nik Kirios je tako već obezbedio mesto u finalu.

Nadal je odluku o povlačenju, zbog koje upravo ima vanrednu konferenciju za medije, doneo posle laganog treninga koji je imao u četvrtak i koji je trajao oko 45 minuta.

Nakon toga, oko 14 časova, obavestio je organizatore turnira da neće biti u mogućnosti da igra zbog problema sa stomačnim mišićima, o čemu smo već danas pisali.

Nadal je na treningu mogao da odigrava forhende i bekhende, ali nije bio u stanju da izbacuje lopticu i da servira. Pokušao je da pokrete prilagodi i smanji opterećenje abdomena, ali ni to nije pomoglo.

– Nažalost, moram da se povučem s turnira. Videli ste juče da se mučim, znao sam da nije OK. Imam rupturu mišića, mislio sam tokom celog dana koju odluku da donesem, ali mislim da nema smisla iako sam mnogo puta pokušavao da idem dalje kroz teške okolnosti. Sada bi se povreda pogoršala – rekao je Nadal na početku konferencije za medije.

– Doneo sam odluku zato što ne mislim da ovako mogu da dobijem dva meča. Ne samo što ne mogu da serviram punom brzinom, već ne mogu ni da izvedem pokret za servis kako treba. Ne želim da izađem na teren i da ne budem konkurentan, a da pogoršam situaciju.

Bilo mi je teško zbog stopala nedavno, ali sada to ide nabolje. Najvažnija je sreća, više od svake titule, iako svi znate koliko napora ulažem. Ne bih da rizikujem da me nema dva-tri meseca, ali veoma sam tužan – nastavio je Španac.

– Pre nekoliko dana sam imao mali problem, sada se on pretvorio u veći. Obično je pauza za ovakve povrede tri-četiri nedelje, nadam se da ću moći da igram kalendar koji sam zacrtao. Već za nedelju dana bi trebalo da mogu da igram sa osnovne linije, bez serviranja.

Nik Kirios je tako bez borbe u polufinalu došao do svog prvog grend slem finala u karijeri u sniglu. Rival će mu biti bolji iz meča u kome Novak Đoković igra protiv Kamerona Norija.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here