U Njujorku počeo Ju-Es open, a za to vreme pobednik iz 2012. britanski as Endi Marej (32) prvi put u poslednjih 14 godina igra na turniru niže kategorije, koristeći to za postepeni povratak posle ugradnje veštačkog kuka. 

Sećamo  se da je Škot, koji je bio i dvostruki osvajač Vimbldona (2013, 2016), u suzama završio učešće na Australija openu početkom godine posle poraza u meču od pet setova protiv Španca Roberta Bautiste Aguta. Ni sam tada nije verovao da će ikada više moći da igra.

U drugoj polovini sezone eto njega opet na terenu i to s veštačkim kukom koji mu je produžio karijeru. Izgubio je u prvom kolu i na turniru iz masters serije u Sinsinatiju i u Vinston Sejlemu, a dok su se najbolji igrači slegli na igrališta Flašing Medouza, on se vratio u Evropu. Učestvuje na čelindžeru u Nadalovoj teniskoj akademiju na Majorci, koji je prvi put igran prošle godine.

Marej, koji na svetskoj listi zauzima 328. mesto, tu je ostvario prvu pobedu posle svojih nevolja. Savladao je 17-godišnjeg Francuza Imrana Sibija sa 6:0, 6:1. Na čelindžeru je poslednji put bio učesnik kao četvrtfinalista u Monsu (Belgija) 2005, tek što je postao punoletan.

Sibij nije mogao da veruje s kim je igrao.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here