Foto: Tanjug/AP
Rafael Nadals the Norman Brookes Challenge Cup after defeating Daniil Medvedev of Russia in the men's singles final at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 31, 2022. (AP Photo/Simon Baker)

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je Australijan open pobedom nad Danilom Medvedevim i tako došao do 21. grend slema u karijeri. 

Uz to, Nadal je izjednačio rekord Novaka Đokovića, pa tako njih dvojica sada jedini koji su svaki od grend slemova osvajali barem u dva navrata.

Sva teniska dešavanja ponovo su pokrenula priče o tome ko je najbolji svih vremena, a o svemu tome, posle titule pričao je Rafael Nadal u opširnom intervjuu za AS, koji je ekskluzivno dao nakon osvajanja Australijan opena.

Nadal je priznao da nije ni sanjao da može da osvoji titulu u Melburnu posle svega što je prošao i operacije stopala zbog koje je bio na štakama pre nekoliko meseci.

Dotakao se i rivalstva sa velikom trojkom, GOAT debate, ali i o tome kakva budućnost čeka tenis nakon što Federer, Đoković i on završe svoje karijere.

– Desiće se ono što se dešavalo celog mog života, tenis se nastavlja. Ne postoji igrač koji je važniji od samog sprota, nijedan igrač, ni u ženskoj konkurenciji, ni Đoković, ni ja, ni bilo ko drugi nije važniji od samog sporta. Na kraju će svake godine biti četiri grend slemova i devet Mastersa 1.000 i drugih turnira. Tako će biti i dalje, bili mi tu ili ne. Sa time će tenis biti u dobrim rukama. Očigledno je, to se ne može sakriti, da smo poslednjih 20 godina živeli u posebnom vremenu. Kada se pogledaju brojke nas trojice, ne samo broj pobeda, već i tolika postojanost, to je nešto što se teško ponavlja… ali tenis će se nastaviti i doći će drugi šampioni.

Nadal smatra da 21 grend slem titula nije dovoljna da bi bio najtrofejniji u istoriji.

– Za mene je 21 dodavanje još jednog broja. Na kraju, nismo gotovi i logično je da 21 ne bude dovoljan da završite kao onaj sa najviše Grend slemova u istoriji. Kažem to iskreno i kao što sam rekao na konferenciji za novinare i ostajem pri tome. Za mene je doći do broja 21 nešto nezaboravno, a način na koji je to urađeno čini ga mnogo posebnim. Nastaviću da radim na svoj način uživajući u tenisu.

Nadal je priznao da mu je bilo teško posle operacije, ali da nije razmišljao o kraju karijere.

– Nisam razmišljao o penziji, jer to ne želiš da misliš kada ne želiš da odeš u penziju. Postojala je neka mogućnost, ne da se penzionišem, jer na kraju bih probao svakako ponovo, ali jeste postojala šansa da ne budem u stanju da ponovo budem na najvišem takmičarskom nivou – otkrio je Nadal.

1 COMMENT

  1. Nadal na mnogo podmukli nacin laze, tvoji dzelati i ti pogazili ste sve vrednosti tenisa i sporta.Sada pricas lazi da bi nekako opravdao nemoral sada imate u planu da nedate Djokvicu da igra na sledecim Grem slemovima pa se nadas da ce te i dalje otimati pehare podmuklice jedne.
    Ti tvoji mentori bi mogli spasiti tenis kada bi se dozvali pameti i postenja i priznali da to nije posteno sto ste napravili to bi bilo fer od vas ali podmuklice ne odustaju,,,,,,

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here