EPA/FRANCK ROBICHON

Rukometašica Srbije Marija Agbaba izjavila je da se nada da tim može da budu jedno veliko iznenađenje na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Ženska rukometna reprezentacije Srbije juče je otputovala u Liruju, gde će sutra od 20.3 sati zapoceti nastup na SP duelom protiv Poljske u grupi B.

– Imali smo nedelju i po dana prilično teških priprema, pre svega zato što je dosta mladih devojka priključeno ekipi. Prvi put se susrećemo sa ovakvim sistemom. Mislim da smo dobro radile, da su se sve devojke dobro uklopile, kako na terenu, tako i van terena i što se toga tiče neće biti problema. Prvi put nastupamo u ovakvom sasatavu, nadam se da možemo da budemo jedno veliko iznenađenje na ovom prvenstvu i naravno, nadamo se dobrim rezultatima – rekla je Agbaba za sajt RSS.

– Nadam se da ćemo dati sve od sebe i da ćemo sve ono što smo radili na treninzima preneti na utakmicu. Znamo da je prva utakmica na takmičenju najteža. Mislim da će sve biti okej, ja verujem u ove devojke, verujem u tim – poručila je Agbaba

Jovana Jovović ističe da je bitno da se izgradi hemija u ekipi koju treba da prenesu na teren kada počne Svetsko prvenstvo, za početak u prve tri utakmice.

– Prvenstveno protiv Poljske koja nam je veoma bitna utakmica koja će dosta pokazati gde smo u ovom trenutku. Meni je ovo treće takmičenje sa seniorskom generacijom, nadam se da ćemo ostvariti pozitivniji rezultat i utisak nego sa prethodnih takmičenja. Mislim da u ekipi vlada jedna zrela atmosfera. Imamo dosta mladih igrača, ali i malo iskusnijih, ali mislim da bi sve to trebalo da bude dobro. Ako ne sad, onda u naredne dve, tri godine – izjavila je Jovović.

Srbija će na Svetskom prvenstvu igrati u grupi B u Liriji protiv selekcija Poljske, Kameruna i Rusije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here