EPA-EFE/Boris Pejović

Za danas su u Crnoj Gori ponovo najavljene protestne litije, a poslanik crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević očekuje tenzičan dan.

Knežević se nada da se neće završiti masovnim hapšenjem i sukobima.

On za RTS podseća da je direktor crnogorske policije najavio da će biti uhapšeni svi koji ne budu poštovali mere NKT.

– Plašim se da nas može očekivati scenario od 12. maja kada je bila litija u Nikšiću i uhapšen vladika Joanikije – rekao je Knežević.

Knežević je rekao da je izvesno da je saopštenjem Episkopskog saveta otvorena šansa za crnogorski režim da do Petrovdana učini sve da kroz izmene i dopune zakona, kroz prelazne izvršne odredbe Zakona o slobodi veroispovesti, stori sve mogućnosti da dođe do suspenzije ovog zakona.

– Ono što je ponudila DPS, Milo Djukanović i Duško Marković prejudicira odluku Ustavnog suda koja će u potpunosti uslaglasiti ovaj zakon i ostaviti prostor da se u Međunarodnm sudu u Strazburu kroz određeni vremenski period odluči da li je taj zakon u skladu sa ustavom odnosno evropskim konvencijama – rekao je on.

Knežević je ocenio da se Crna Gora nalazi u opštem bankrotu i da očekuje da će Milo Djukanović raspisati izbore krajem avgusta ili početkom septembra.

Ono što je sigurno, smatra Knežević, je i da će nedostatak turista nadoknaditi intenzivna i zapaljiva atmosfera od strane DPS-a i njihovih pokušaja da optuže Srbiju i SPC kao elemente desitrukcije koji pokušavaju da zaustave Crnu Goru na njenom evroatlanstkom putu.

– Đukanović hoće da nađe nevidljivog neprijatelja od koga treba da brani privatnu državu koju je zaokružio 21. maja na pokradenom referendumu 2006. godine – zaključio je Knežević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here