Nadrogiran uleteo u masu i pokosio 22 osobe

0

Automobilom uleteo u masu ljudi na gradskom molu u luci Sopot na Baltiku gde su gledali film (Foto: Ilustracija)
 

Na ljude koji su na gradskom molu gledali film, odjednom je pred ponoć naleteo autmobil "honda", sa 32-godišnjim Poljakom za volanom, koji je pokosio svakog ko mu se zatekao na putu. Na polovini mola okrenuo je automobil da se vrati ali je uskoro izgubio kontrolu nad vozilom i udario u drvo.

 

Vozač je pokušao da pobegne, međutim, očevici su ga uhvatili, umalo i linčovali, ali su ga ipak predali policiji.

 

"Vozač nije bio pijan, ali sve ukazuje na to da je bio drogiran", kazala je novinarima portparol lokalne policije Karina Kaminjska.

 

"Svi smo bežali. Probali smo da se sakrijemo ali nije bilo gde. Sve je trajalo oko minut, ali zaista je bila borba za život. Vozač je dao pun gas. Kada se okrenuo na molu ponovo je nagazio gas i krenuo u masu", kazao je poljskoj televiziji TVN24 jedan od očevidaca.

 

Svi povređeni su prevezni u bolnicu, a Vjeslav Oblonjski iz regionalnog spasilačkog centra saopštio je danas da troje teško povređenih nisu životno ugroženi.

 

Vozač je inače poznat policiji zbog učešća u tučama. Za sada je optužen za izazivanje saobraćajne nesreće, ali postoji mogućnost da se optužba prekvalifikuje na teže krivično delo. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here