Tanjug/AP
Zlatko Dalić

Uspela je reprezentacija Hrvatske da savlada Rusiju u odlučujućem meču za plasman u Katar, a nagradu za taj podvig, u vidu produžetka ugovora, dobio je selektor Zlatko Dalić koji će Kocakste zvanično voditi do 2024. godine.

Dalić je na mesto selektora fudbalske reprezentacije Hrvatske stigao 2017. godine iz Al Aina, a već tada je najavio odlazak ukoliko se reprezentacija ne plasira na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Hrvatska ne samo da se plasirala u Rusiju, već je i igrala finale. Na Evropskom prvenstvu Hrvatska je ispala u osmini finala od Španije, ali je odlaskom u Katar selektor Dalić obezbedio sebi novi ugovor na tri godine.

HNS je objavio da je ponosan što će Dalić nastaviti da vodi ”vatrene”, a sam selektor je rekao:

– Proteklih nekoliko meseci sam se uverio da smo na pravom putu, osećam u sebi veliku energiju i ambiciju da s ovom osveženom Hrvatskom nastavimo praviti velike rezultate i tako uveseljavati naš narod. Uveren sam u naš uspeh u kvalifikacijama za Euro 2024, a s obzirom na to da je domaćin Nemačka, uveren sam da nas čeka nezaboravna atmosfera i podrška naših navijača, a ta slika mi je neverovatan motiv za dalji rad.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here