Doskorašnjem belgijskom reprezentativcu indonežanskog porekla saopšteno da je prekobrojan u Interu, a on se, vođen nemilim životnim okolnostima, odlučio za povratak u klub u kojem je igrao od 2010. do 2014. 

Rađa Naingolan (31) bio je u skorijoj prošlosti jedan od najboljih defanzivnih veznih igrača u evropskom fudbalu. Inter ga je prošlog leta platio Romi čak 24 miliona evra, a pride joj je dao i dvojicu čija je vrednost procenjena na 14 miliona. Samo godinu kasnije saopšteno mu je da nema mesta za njega pod novim trenerom Antonijom Konteom, iako mu je ugovor do leta 2022.

Na Apeninima su ga selili u Fiorentinu, Torino, nazad na Olimpiko… Ostaće u Seriji A, ali je izabrao skromniju opciju.

Vratiće se u Kaljari zato što je njegovoj ženi Klaudiji, rođenoj u tom gradu, s kojom ima dve kćerke, otkriveno nedavno da ima rak. Naingolan je od opake bolesti 2010. izgubio majku, koja ga je sama podizala s ostalom decom pošto je otac otišao iz kuće. Ona ga je i opredelila da se bavi fudbalom, smatrajući da je to dobar put za spas od bede.

Klaudija uskoro kreće s terapijama. Nejn odani čovek već je načinio važan prvi korak da mu ona ozdravi.

O povratku Naingolana Kaljari će saopštiti kroz koji dan. Da se vraća baš na Sardiniju, možda i neočekivano jer Kaljari nije klub s najvišim pretenzijama već onaj što se cele sezone bori za opstanak, Belgijanac je otkrio u poruci na društvenim mrežama: “U Kaljariju ću dokazati koliko je Inter pogrešio”.

Za povratak ima i novu frizuru, što mu je uz more tetovaža zaštitini znak imidža.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here