Rukometašica Srbije Andrea Lekić izjavila je da okupljanje reprezentacije u okviru EHF nedelje bilo veoma značajno.

– S obziromn da sam propustila poslednje prvenstvo u Japanu, mnogo mi je značilo, kao i svima nama. Reprezentacija nije bila na okupu devet i više meseci. Ovo je jedna velika radost, jer smo svesne da je došla naša odlučujuća godina ili sezona od koje očekujemo najviše. Samo to neko razmišljanje donosi motivaciju, želju i volju za treningom – rekla je Lekić za sajt RSS.

Najiskusnija reprezentativka istakla je u Staroj Pazovi odrađen priličan broj treninga, kao i da je akcenat bio na napadu.

– Nismo bile kompletne u potpunosti, a meni je lično značilo da se podsetim stvari koje su one radile na SP u Japanu. Reprezentacija je igrala jako lep napad u Japanu, to krasi ovaj tim. Naš povratak u odbranu je jedan od primarnih zadataka u narednom periodu protiv reprezentacija koje forsiraju brz centar, a napad treba da ostane takav kao što je i bio, lep, raznovrstan. Dodali smo neke nove stvari – navela je Lekić.

Evropsko prevenstvo počinje 3. decembra, a Srbija u Trondhajmu igra u grupi sa Mađarskom, Holandijom i Hrvatskom.

– Ne znam ko je taj koji može da da neku prognozu. Kod mene u klubu 90 odsto ekipe je bilo bolesno, nismo imale pet treninga zajedno, propustile smo ceo pripremni period. Ne postoji nikakav pritisak od strane kluba, jer u ovom trenutku to nije realno. Zadovoljna sam žrebom što se tiče EP – rekla je rukometašica koja igra na poziciji srednjeg beka.

– Holandija dolazi bez povređene Polman, Mađarice su nam glavne rivalke u kvalifikacijama za Tokio. Posle šest meseci prava forma ce doći u decembru. Tada ćemo imati adekvatan broj utakmica i treninga kako bi se fizički dovele u stanje da se to EP igra na visokom nivou. Znate svi kakva je pauza bila. Strah me je velikog broja povreda, svaki dan dođe neka vest, a jedino što je bitno da budemo zdrave na EP. Kvalifikacije za OI su pik naših karijera. Jedina želja mi je da ostanemo zdrave i dočekamo taj turnir spremne. Svaka igraciča nam je izuzetno bitna – zaključila je Lekić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here