Najbolji ansambl iz Novog Izenburga

0

 

Zlatnu plaketu dobila su još tri ansambla: "Oro" iz Frankfurta, "Dunav-Kolo-Kolo" iz Berlina (po 89 poena) i "Borac" iz Solingena (88 poena). Nastupe ansambala ocenjivao je Dejan Trifunović, koreograf iz Pančeva.

 

Igor imitirao Majkla Džeksona

Na završetku programa, svoj solo nastup imao je sedmogodišnji Igor Marić iz Špajera, koji je imitirao Majkla Džeksona.

 

Belo odelo, crni šešir i koreografija čuvenog pevača, pa je mali Igor dobio veliki i zaslužen aplauz. Pohvale je dobila i mala grupa "Kola", uzrasta od tri do šest godina, koju vodi Nada Stanojević, a koji su svojom igrom otvorili ovu Folklorijadu.

Velika sala "Stadthalle Bergen", u frankfurtskom naselju Bergen-Enkhajm, bila je puna posetilaca, a u publici je bila i Kristina Lazarini, član uprave grada Frankfurta.

 

Specijalne nagrade

Najbolju koreografiju imao je SKC Ofenbah, najbolju muzičku obradu "Oro" Frankfurt, a najbolje uvežban ansambl "Izvor" Novi Izenburg. "Borac" Solingen imao je najzapaženiji scenski nastup, a najbolje pevanje je u koreografiji "Izvor" Novi Izenburg. Najlepše nošnje je imao takođe "Izvor" Novi Izenburg, najbolji prikaz običaja "Dunav" Riselshajm, a za najnadahnutiji nastup nagrađeno je "Kolo" Frankfurt.

 

Folklorijadu je otvorio domaćin Mića Mitrović, predsednik Srpskog kulturno-humanitarnog društva "Kolo" iz Frankfurta, zajedno sa organizatorom Mićom Ćetkovićem, predsednikom Saveza srpskih udruženja Nemačke, a bila je tu i konzul Srbije u Frankfurtu Zorica Mladenović. Voditeljke programa bile su mlade članice "Kola" Suzana Knežević i Ljilja Radovanović.

U takmičenju je, inače, učestvovalo 11 folklornih ansambala: KUD "Srbija"- Dortmund, SKC "Ofenbah" – Ofenbah, SKUD "Mladost" – Špajer, FA "Vuk Karadžić – Braća Grim" – Berlin, SKUD "Mladost" – Hamburg, "Borac" – Solingen, SK "Dunav" – Riselshajm, SK "Srbija" – Novi Izenburg, KUD "Izvor", KUD "Oro" – Frankfurt, KUD "Dunav-Kolo-Kolo" – Berlin i KHD "Kolo" – Frankfurt. Svi su se plasirali i učestvovaće na finalnoj folklorijadi Nemačke, koja će se održati 24. aprila u Dortmundu (domaćin KUD "Srbija" iz Dortmunda).

 

Revijalni nastupi

U revijalnom delu programa nastupile su male grupe klubova, "Kolo" Frankfurt, "Sveti Sava" Leverkuzen, "Izvor" Novi Izenburg, SKC "Ofenbah" Ofenbah i srednja grupa "Kolo" Frankfurt.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here