Najbolji basketaški tim ikada, na prostorima Srbije ali i sveta, ekipa Novog Sada, neće više nastupati zbog raspada ekipe. 

Naime, tim Novi Sad za koji su nastupali Dušan Domović Bulut, Tamaš Ivošev, Dejan Majstorović i Marko Savić, renije i Marko Gvero, više neće biti na okupu, pa je njihov prošlosezonski nastup na evropskom mastersu poslednji koji su odigrali.

Ova ekipa je postala zaista legendarna u okvirima 3×3 basketa, otkad je Svetska turneja započela 2012. godine. Od tada je Novi Sad titulu prvaka sveta osvajao četiri puta (2014, 2015, 2018, 2019) u devet sezona.

Bio je to najdominantniji tim, pošto su srpski basketaši osvajali praktično sve što se osvojiti moglo, a 2018. su godinu završili neporaženi – 32 pobede, bez ijednog poraza!

– Tamaš je bio prvi igrač koji je napustio naš tim. Došli smo do zaključka da smo zajedno osvojili sve što postoji i odlučili smo da se rastanemo – rekao je Dejan Majstorović o kraju basketaškog tima Novi Sad, preneo je sajt FIBA.

Novi Sad je tokom svoje dominacije osvajao i Masters turnire u Pragu i Manili, dok je Domović Bulut 2015. bio MVP Svetske turneje, a 2016. i 2017. izglasan za najspektakularnijeg igrača basketa.

Ipak, posle svega osvojenog, ovi sjajni basketaši će imati priliku da uskoro ponovo zaigraju zajedno – na Olimpijskim igrama u Tokiju, kada će pod zastavom Srbije pokušati da još jednom pokažu da su najbolji na svetu.

Ekipa Novog Sada je činila i važan deo reprezentacije Srbije koja je u basketu 3×3 bila šampion sveta 2012, 2016, 2017. i 2018. godine, osvajavši tu titulu četiri puta na ukupno šest takmičenja.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime