Pixabay
Ilustracija

Ova mešavina se koristi i za smirivanje bilo koje iritacije kože, kao što su ubodi komaraca i insekata, za pomlađivanje kože vrata, kao i za uklanjanje papiloma s kože

Alergijski osip:

Pomešajte 3 kašike sode bikarbone i 1 žlicu ricinusovog ulja i ovom ješavinom namažite telo nekoliko minuta pre tuširanja.Isperite telo pod mlakim tušem. Alergijski osip će nestati.

Gljivice:

Pomešajte 1 kašiku ricinusovog ulja i 1 kašiku sode bikarbone. Ovu mešavinu nanesite na mjesto zahvaćeno gljivicama i ostavite da odstoji pola sata, zatim isperite i osušite kožu.

Isti recept se može primeniti za modrice i krvarenja, kao i za uklanjanje bolova u koljenu.

Iritacija oka:

Pomešajte 1 kašiku ricinusovog ulja i pola kašike sode bikarbone. Nanesite na kapak i ostavite da deluje 20 minuta. Isperite vodom.Ova mešavina će smiriti iritaciju oka, ali i izbrisati tamne podočnjake oko očiju.

Pomlađivanje kože:

Pomešajte 1 kaškicu ricinusovog ulja i jednu kaškicu sode bikarbone. Masirajte kožu ovom mešavinom oko 3 minute, a onda dobro isperite kožu.Ova mešavina se koristi i za smirivanje bilo koje iritacije kože, kao što su ubodi komaraca i insekata, za pomlađivanje kože vrata, kao i za uklanjanje papiloma s kože.

Ako želite bolji efekt na koži, smesu utrljajte i ostavite da deluje 20 minuta, a zatim je isperite mlakom vodom. Sve ovo radite pre spavanja, jer ricinusovo ulje i sunce nikad ne idu zajedno.

Sprečite rast bradavica na koži tako što ćete naneti ovu smjesu i zaviti bradavicu preko noći. Ujutro sklonite zavoj i isperite kožu. Ponavljajte ovo nekoliko noći zaredom.

Bol u leđima:

Sodu bikarbonu i ricinusovo ulje pomešajte u istoj razmeri pa tom smesom namažite donji deo leđa.Bol će jako brzo nestati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here